Ganduri obsesive !

Laur21
Mesaje: 1
Membru din: Dum Dec 15, 2013 7:22 pm

Ganduri obsesive !

Mesaj de Laur21 »

Buna ziua ! As vrea sa va spun si eu povestea mea ..care nu-i tocmai placuta .. De la o vreme imi vin in minte imagini in care ii spun iubitei mele ca vreau sa ne despartim .. desi eu nu vreau .. imaginile si gandurile acestea intra in minte fara voia mea .. cateodata ma indeamna sa-i spun asta .. dar stiu ca-i doar o teama de`a mea ..si stiu ca nu trebuie sa fac asta .. o iubesc enorm ,enorm de mult si nu vreau s`o pierd .. tin sa mentionez ca suntem intr`o relatie la distanta de 6 luni .. in curand o sa fim impreuna .. ne intelegem foarte bine .. cand vorbesc cu ea .. ma simt umpic mai bine .. simt emotii pozivite .. ori sunt fluturasi in stomac :)) Deci vreau sa ma ajutati cumva sa scap de gandurile acestea care nu`mi da pace de ceva vreme ,cam 1 luna .. Am facut prima sedinta online ..am spus simtomele tot ce am ..si vad ca nu pot intra in a 2-a sedinta ,nustiu de ce .. Ieri am facut prima sedinta ,si acolo jos scria ca pot beneficia de a 2 -a sedinta dupa 12 noaptea ..si am intrat azi si nu mi`a aparut nimic .. tot la prima sedinta m`a dat ..Va rog din suflet sa ma ajutati cumva ! Vreau sa gandesc sanatos si sa fiu fericit alaturi de iubita mea .. Multumesc !
Psiholog Irina Paraschiv
Mesaje: 155
Membru din: Lun Iul 02, 2012 1:17 pm

Re: Ganduri obsesive !

Mesaj de Psiholog Irina Paraschiv »

Buna ziua,
Imi pare rau sa aud ca va confruntati cu aceasta situatie-imi dau seama ca va este greu si ma bucur ca ati apelat la ajutorul nostru.
E nevoie sa completati la fiecare simptom din sedinta 1 pe care l-ati bifat si toate cele 3 criterii si apoi sa apasati Salveaza si treci la sedinta urmatoare asa incat sa se incarce sedinta a 2a.
Veti afla in sedintele 2 si 3 care e cauza acestor stari si cum va putem ajuta in continuare sa le controlati si sa va bucurati de relatia dvs.
O zi frumoasa!
Irina Paraschiv
0744 239 470
Irina.paraschiv@psihosolutii.ro
Ultima oară modificat Mar Ian 29, 2019 11:31 am de către Psiholog Irina Paraschiv, modificat 1 dată în total.
Radu.Hategan
Mesaje: 2
Membru din: Mar Dec 08, 2015 1:58 am

Re: Ganduri obsesive !

Mesaj de Radu.Hategan »

Și eu care mă gândeam ca o luasem razna rău dar din ce citesc e o grămadă de lume cu probleme
Eu de ex mă trezesc cu gânduri ba să fac rău la o anumită persoană dar e ciudat ca îmi apar gânduri urâte și împotriva soției mele pe care o iubesc mai mult decât pe mine.
Nu aș putea să fac asemenea fapte niciodată dar e așa de greu să trăiești cu niște gânduri care pur și simplu nu le poți opri
După care apar alte gânduri...mai dar oare am luato razna așa de rău...eu îmi iubesc nevasta și fetita cum pot să am asemenea gânduri pt eu mi-as da și viață pt ele fără să clipesc...
Am trecut cele 3 etape mai departe nu știu ce să fac..am primit un mail ieri cred dar l-am văzut doar azi era în spam..
Aștept să mă contacteze cineva să îmi spună etapele..
nicoleta_2015
Mesaje: 4
Membru din: Joi Sep 24, 2015 7:25 pm

Re: Ganduri obsesive !

Mesaj de nicoleta_2015 »

NU este nimic de speriat ,nu esti tu care vrei sa faci asta este gindul tau care ar trebui eliminat ,echipa GINDESTE SANATOS o sa te ajute.
nicoleta_2015
Mesaje: 4
Membru din: Joi Sep 24, 2015 7:25 pm

Re: Ganduri obsesive !

Mesaj de nicoleta_2015 »

Sau mai bine spus inteles ca este fals
Psiholog Simona Chiriluta
Mesaje: 37
Membru din: Mar Ian 24, 2012 7:25 pm

Re: Ganduri obsesive !

Mesaj de Psiholog Simona Chiriluta »

Buna Radu.Hategan

Da, cred ca gandurile sunt neplacute si ca iti dau multe frica. Din fericire, exista insa rezolvare si terapia cognitiv-comportamentala este cea mai buna optiune.
Pentru a incepe terapia, iata care ar fi etapele de urmat:
-achizitionezi un abonament cu 4 sedinte online pe skype si 31 de zile/lectii in program. Este cea mai eficienta optiune: ai de parcurs cate o lectie in fiecare zi, asemanatoare cu ce ai vazut deja in lectiile 2 si 3, ai asistanta zilnica la exercitii, sarcini, intrebari etc si in plus, toate devin individualizate prin interventia directa in sedintele cu psihologul
-stabilim prima sedinta pe skype intr-o zi si o ora bune pentru amandoi
-incepem terapia
-facem zile fripte gandurilor obsesive :)
si tot asa... :)

Si da, nu-i spital cu internare cum ziceai in alt post :), ci se si termina terapia, odata cu problema.

Curaj si suna-ma ptr orice nelamuriri.
Psiholog Simona Chiriluta
daniel05
Mesaje: 50
Membru din: Joi Ian 03, 2013 2:18 pm

Re: Ganduri obsesive !

Mesaj de daniel05 »

Salut Radu, sa știi ca si eu am avut aceleași probleme, frica sa nu fac rău celor dragi, si tot așa am crezut ca am înnebunit si ca urmează sa-mi pierdcontrolul si sa fac ceva rău. Cu ajutorul terapiei dar si medicației am reușit sa scap de aceste gânduri cărora nu le vedeam rezolvare si in același timp nici nu înțelegeam de ce apar. Gândurile obsesive apar odată cu anxietatea, dacă elimini anxietate elimini si gândurile, sau mai degrabă invers. Acum după vreo 2 ani si jumătate sunt intr-o recădere ușoară, datorită anxietății care s-a instalat pe fondul unor probleme si a stresului excesiv. Diferența între cele doua episoade este ca de data aceasta mi se pare mult mai ușoară, si ca știu ca aceasta stare trece.

Anxietaea, g.o, depresia, trec, intr-un final le elimini si o sa te gândești cu umor la toate acele gânduri. Eu unul am început din nou ședințe de terapie cu Irina Paraschiv, căreia ii mulțumesc pentru sprijin si ajutor, pentru ca am simțit ca doar psihoterapia cognitiv comportamentala îmi va rezolva probleme.

Gânduri bune tuturor, si Crăciun Fericit! :)
Ivan88
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Aug 10, 2019 2:57 pm

Re: Ganduri obsesive !

Mesaj de Ivan88 »

Buna ce fel de tratament medicamente ai luat si eu am o problema de vreo 2 saptamani nu fac ce am in cap si ma ia frica teama mie mia dat anxiar e urât sa stai cu ganduri negre luni o sa incep si eu niste ședințe de psihoterapie sa imi pot relua activitățile numai am chef de nimic nici de copil de soț de nimic parca as fi pe alta planeta
Scrie răspuns