Ganduri obsesive

Roxand
Mesaje: 1
Membru din: Vin Ian 14, 2022 11:09 pm

Ganduri obsesive

Mesaj de Roxand »

Buna seara..
Ce tehnici cunoasteti pt alungarea gandurilor obsesive??
Melania B.
Mesaje: 2
Membru din: Vin Feb 04, 2022 10:29 am

Re: Ganduri obsesive

Mesaj de Melania B. »

Buna! Eu am scapat cu ajutorul unor exercitii in terapie, propuse de psihologul meu. Daca doresti recomandare, scrie-mi, te rog, in privat!
Florenta tutunariu
Mesaje: 2
Membru din: Joi Apr 28, 2022 12:18 pm

Re: Ganduri obsesive

Mesaj de Florenta tutunariu »

Buna ziua , sufăr de tulburare obsesivă de aproape 6 luni , încep sa ma simt mai bine , dar totuși ma sperii de orice gând care îmi trece prin cap .spre exemplu azi Am fost la solar și fata de acolo era îmbrăcată foarte frumos , imediat mi a trecut prin cap ca fie are om are stilul lui vestimentar dar in același timp am simțit și o teama fără sa știu motivul ,sau îmi este frica am crescut și eu parca nu vreau , parca îmi este frica sa ma îmbrac cu haine office deoarece in gândul meu numai doamnele poarta ținute office iar eu cum nu vreau sa cresc parca ma i a frica când le văd și o mulțime de gânduri pe prostioare din astea. Ce este asta ? Îmi poate spune cineva dacă toate lucrurile acestea fac parte din tulburarea obsesiv -compulsiva ????
Psiholog Larisa Paul
Mesaje: 4
Membru din: Mie Noi 04, 2020 2:10 pm

Re: Ganduri obsesive

Mesaj de Psiholog Larisa Paul »

Bună seara!

Îmi pare rău să aud că vă confruntați cu problemele descrise. Gândurile intruzive pot să fie foarte consumatoare de resurse și să ne destabilizeze încrederea în propria persoană. Este important să înțelegem ce înseamnă gândurile noastre și mai mult să înțelegem că aceste gânduri nu ne reprezintă. Gândurile negative sau cele care ne sperie au în spate același mecanism de formare ca și gândurile neutre sau pozitive, diferența o face valența și înțelesul pe care noi îl acordăm acestor gânduri. Noi nu suntem gândurile noastre, deci asocierea persoanei noastre cu ele este una care nu ne favorizează și care ne va produce suferință.

Atunci când ne confruntăm cu anxietate apar îngrijorările și preocupările excesive pentru diverse aspecte ce țin de viața noastră de zi cu si. Este normal să ne preocupe aspecte ale vieții pe care o trăim, însă ce nu este normal este ca aceste preocupări să ne afecteze buna funcționare.

Toată lumea mai are gânduri negative sau preocupări. Pentru a identifica dacă acestea sunt problematice este nevoie să ne uitam la câteva aspecte: dacă ele ne crează distres, adică acestea ne provoacă stres care depășește o intensitate critică, dacă ele apar cu o frecvență crescută și nu în ultimul rând, dacă acestea interferează cu viața noastră în diferite arii precum aria personala, profesionala sau poate cea relațională.

Dacă simțiți că aceste probleme sunt greu de gestionat pe cont propriu recomandarea mea este să luați în calcul apelarea la ajutor specializat.
Scrie răspuns