despre simptome

danclaudiu95
Mesaje: 8
Membru din: Dum Iul 02, 2017 4:54 pm

despre simptome

Mesaj de danclaudiu95 »

Bună seara!
Am o problemă cu simptomele și aș vrea să știu dacă mă puteți ajuta cu un răspuns.
În prima lecție cel mai greu a fost să le completez pe ele.
La lecția 14 a trebuit iarăși să le bifez, adică azi.
Mi se par ceva destul de greu de făcut. Adică, dacă eu nu mă cunosc suficient și pun greșit criteriile pentru un simptom, sau nu iau în calcul unul și iau în schimbul unul ce nu se potrivește, chestia asta cât de mult mă va afecta? Fiindcă psihoterapeutul nu mă cunoaște, știe doar ce-i spun eu. Iar dacă eu îi spun greșit astea atunci nici nu mă poate ajuta corespunzător.
La fel și în cazul psihiatrului mi-a fost dificil și încă mi-ar fi să îi spun fix de ce sufăr. Îi spun tot aiurea.
Mă puteți lămuri, vă rog. Cât de importante sunt și cum să îmi fie mai ușor să le depistez.
Am mai scris asta în jurnal "Legat de simptome, că mi-am zis că mi-e greu să răspund la întrebări referitoare la mine și să descriu corect simptomele mele, știu foarte bine că atunci când aveam probleme medicale, mergeam mereu cu mama, ea intra cu mine la doctor și spunea ce nu e în regulă. Din câte țin minte, eu dacă intram singur n-aș fi știut să explic care e problema (nu e gândire mama Omida, pur și simplu n-aș fi știut, mi-era greu. Spre exemplu am fost acum 2 ierni la spital la ORL și nu știam ce să-i răspund la întrebări doctoriției, legat de cum e aerul, cum e temperatura)."
danclaudiu95
Mesaje: 8
Membru din: Dum Iul 02, 2017 4:54 pm

Re: despre simptome

Mesaj de danclaudiu95 »

De ce nu îmi răspunde nimeni?
Belami
Mesaje: 2
Membru din: Mie Iul 19, 2017 5:59 pm

Re: despre simptome

Mesaj de Belami »

Buna,
Recunosc ca am avut aceeasi problema ca si tine cand am completat chestionarele despre simptome. M-am gandit: daca nu mai tin minte ce am zis prima data si reiese ceva incorect, sau daca am evaluat gresit intensitatea...
Am stat insa si am analizat lucrurile si am ajuns la urmatoarea concluzie: nu exista un raspuns corect deoarece sunt prea multi factori de luat in considerare. In primul rand daca as face chestionarul dimineata sau seara as avea cu siguranta pareri diferite despre acelasi lucru. Insa nu asta este important. Aceste chestionare ajuta psihoterapeutul sa-si faca o idee despre ce se intampla si mai ales ce se schimba. Dar nu e singura metoda folosita de acestia.
Eu am hotarat sa raspund luand ca reper doar perioada dintre cele 2 chestionare. Sa vad ce simptome au fost prezente in perioada asta scurta. Si au fost aproape toate, dar cu intensitati mai mici pentru ca deja dupa primele lectii, am simtit imbunatatiri.
Fii sincer, chiar daca nu esti sigur. Nu cred ca va fi nici o problema daca pe alocuri nu o nimerim intotdeauna.
Numai bine!
Scrie răspuns