O parere despre grija obsesiva a pulsului si inimii va rog

Alex914you
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Ian 20, 2024 6:00 am

O parere despre grija obsesiva a pulsului si inimii va rog

Mesaj de Alex914you »

Salutare tuturor!
De 5 ani sufar de anxietate si atacuri de panica si mereu imi iau pulsul si ma obsedeaza cat il am,cum imi bate inima si tot ce tine de asta.
Cand ma trezesc e undeva la 75 80 dar dupa imediat creste..Mai ales ca si fumez si beau cafea..si probabil asta ma si agita..
Cand am atacuri de anxietate este...115-120 dar dupa scade la 95-100-105 si dupa oarecum ramane acolo o ora,doua..dupa care scade
Am avut si perioade foarte bune in care eram super linistit si detasat de toate astea si il aveam 85-83-90
Am facut de-a lungul timpului aproximativ 6-7 EKG-uri care au iesit cu tahicardie sinusala dar in rest n-au fost probleme.
Am citit undeva ca persoanele cu anxietate au pulsul in repaos mai ridicat decat restul.
M-am dus sa-mi fac si ECO la inima acum cativa ani si nu prea a reusit sa vada doctorul nimic pentru ca aveam pulsul 160 iar sa port HOLTER pus si simplu ma ingrozeste..cred ca mi-ar sta mintea numai acolo.
De cate ori il iau simt ca creste...si nu stiu cum pot sa renut la chestia asta..sa mi l tot masor..
Mentionez ca la mine in atacuri de panica sau anxietate doar inima imi bate tare si atat...cu usoare dureri de cap.
Mai are cineva problemele astea?
Mentionez ca nu iau nici-un fel de tratament.As vrea in viitorul apropriat sa fac psihoterapie.
alxmti
Mesaje: 1
Membru din: Mar Ian 23, 2024 5:40 pm

Re: O parere despre grija obsesiva a pulsului si inimii va rog

Mesaj de alxmti »

Salut, ma confrunt cu stări similare de când un doctor mi-a spus ca pot avea ceva la inima. Am stat cu grija o perioada îndelungată și chiar nu ma mai mișcăm în ideea de a nu îmi produce ceva la inima. Ceea ce e de reținut este ca bătăile se vor ameliora dacă ii dai voie inimii sa bata cum poate ea, sa nu o mai controlezi. Controlul zilnic nu poate decât sa îți provoace gânduri dacă e bun sau nu acel puls. Lasă inima sa bata și când simți ca e prea mult, pentru ca vei simți, încearcă sa te relaxezi prin respirații, sa stai tu cu tine liniștit și cu gândurile tale. Ar fi indicat sa renunti și la cafea și țigări, îți adaugă stresului asupra inimii. De asemena, e indicata terapia de pe site, cred ca ajuta exercițiile celor de la gandestesanatos, metoda ABC (ce declanseaza anxietatea, ce gânduri îți provoacă, ce emoții simți după cele ganduri) și punctul D unde dezbați de ce acele gânduri sunt iraționale și cum ar suna unele raționale în schimb când se declanșează emoțiile tale puternice.
Alex914you
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Ian 20, 2024 6:00 am

Re: O parere despre grija obsesiva a pulsului si inimii va rog

Mesaj de Alex914you »

Multumesc frumos!
Scrie răspuns