Anxietate socială cu mici atacuri de panică

Vignali
Mesaje: 1
Membru din: Mie Iun 22, 2022 7:58 pm

Anxietate socială cu mici atacuri de panică

Mesaj de Vignali »

Atunci când anticipez că urmează să fiu şi când sunt într-o situaţie relativ simplă şi fără absolut niciun grad de ameninţare pentru mine, exemple : să stau la coadă la casă la magazin, să discut o problemă cu un funcţionar la o bancă , să discut cu o cunoştiinţă cu care m-am întâlnit întâmplător, ÎMI VINE ÎN MINTE GÂNDUL URMĂTOR: ,, Ce fac dacă mă apucă,,nebunia" şi las baltă totul şi plec brusc fără nicio explicaţie ? Ce zic oamenii ? Şi când intru în situaţia respectivă m-apucă brusc un început de atac de panică, cu dorinţa de A PLECA IMEDIAT DE ACOLO dar şi cu manifestări psiho-somatice: simt un fel de TENSIUNE interioară mai ales în cap şi cu uşoară senzaţie de ameţeală-nesiguranţă şi o ia şi pulsul la trap.
Menţionez că reuşesc să stăpânesc situaţiile respective în sensul că termin ceea ce am de făcut, dar cu foarte mari eforturi şi cu senzaţiile fizice extrem de neplăcute.
După ce ies din situaţia respectivă mă calmez imediat; subliniez că m-am documentat foarte mult referitor la atacurile de panică şi anxietate şi atunci când nu sunt în situaţiile respective ŞTIU CĂ PERICOLUL E NUMAI ÎN MINTEA MEA! Poate tocmai de-asta e foarte greu să găsesc un psihoterapeut care să reuşească să-mi convingă subconştientul de inofensivitatea anxietăţii şi atacurilor de panică în interacţiunea socială.
Scrie răspuns