anxietate si agorafobie 2019

Gina1325
Mesaje: 11
Membru din: Mar Ian 15, 2019 5:34 pm

anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de Gina1325 »

Buna ! Ma numesc Gina si sunt noua pe acest site.Ca si voi,ceilalti,ma confrunt cu anxietatea de aproximativ 2 ani si jumatate,insa ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este starea de ameteala permanenta si agorafobia .Am inceput sa evit locuri si situatii de teama ca daca merg in locul "X" sigur mi se va face rau.Aceste probleme ale mele au inceput sa imi schimbe viata doarece nu ma mai pot bcuura de nimic .Sunt plina de frici si mereu ma gandesc doar la rau.Daca maine trebuie sa merg undeva,mi se face rau numai gandindu-ma ca trebuie sa plec de acasa.Sunt la inceput,asa ca imi pun toata increderea ca aici imi voi gasi si eu rezolvarea anxietatii mele,deoarece sincera sa fiu nu imi doresc sa raman asa toata viata.Voi cum sunteti?Ati reusit sa abordati un mod de a gandi rational ?
Andra2007
Mesaje: 41
Membru din: Joi Noi 29, 2018 4:51 pm

Re: anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de Andra2007 »

Bună Gina!imi pare rau ca ai aceste stari de mai bn de 2 ani.te inteleg f bn pt ca si eu am aceleasi probleme.eu am relatat deja povestea mea aici pe forum.la mine la inceput,acum putin peste un an,au fost f multe simptome,ameteala permanenta,dureri la tample,senzatie de lesin,etc.acum de ceva timp a inceput sa-mi fie teama sa mai ies in locuri aglomerate.la fel ca tine.sunt abia la inceput cu terapia,la lectia 16.Am citit f mult despre tot ce tine de anxietate,atac de panica,agorafobie. Acum am aflat despre ganduri irationale si rationale,despre ganduri,emotii,despre din toate astea fac sa avem toate simptomele acelea atat de chinuitoare.incerc sa urmez toate sarcinile din program.tu te-ai inscris deja?
Gina1325
Mesaje: 11
Membru din: Mar Ian 15, 2019 5:34 pm

Re: anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de Gina1325 »

Multumesc mult pentru raspuns.Da m-am inscris ,sunt la lectia numarul 7 ,urmand ca aceasta saptamana sa am a doua sedinta pe skype..ma mai linisteste gandul ca nu sunt singura in lumea asta cu problema aceasta .Asa este,e ciudat tare sa iti fie frica sa iesi din casa de teama ca ti se face rau sau sa faci un atac de panica.Eu sunt la inceput ,inca sunt la stadiul in care in ciuda faptului ca citesc explicatiile atacului de panica tot nu reusesc sa ma controlez.Recunosc ca nici eu nu am rabadre,vreau asa din prima :))) insa crede-ma,imi doresc din suflet sa ma pot bucura de viata si de familia mea.
oanaalexandra1990
Mesaje: 10
Membru din: Vin Oct 19, 2018 10:31 pm

Re: anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de oanaalexandra1990 »

Gina1325 o sa vezi ca usor,usor o sa inveti sa ti invingi fricile si o sa inlocuiesti gandurile irationale cu cele rationale,o sa fie bine,crede ma, cand am ajuns in acest program simteam ca numai pot sa mi controlez emotile,si multe alte simptome mi am recuperat increderea in mine si acum ma simt mai puternica si ca pot face fata situatilor mai grele .Inca merg la terapie intru in luna a 4 ,ai rabdare cu tine si o sa fie bine sper sa auzim de bine si nu esti singura in lupta cu anxietatea.Multa sanatate!
georgetacatescu
Mesaje: 18
Membru din: Mar Dec 11, 2018 12:59 pm

Re: anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de georgetacatescu »

Eu am mai bine de 2 luni in program si desi mai am avut niste zile proaste si recaderi, in majoritatea zilelor, anxietatea nu ma mai preocupa si nu mai sunt asa sensibila nu ma mai sperii sau panichez din orice.
In majoritatea timpului ma simt normala, vesela, ca inainte.

Ce m-a ajutat cel mai tare:
-pastilutele psihologice (majoritatea facute cu psihologul)
-invatarea metodelor de calmare a panicii atunci cand apare (respirat adanc, etc..), stiu ca pot sa ma bazez pe metodele astea si sa imi calmez panica.
-practicarea zilnica a unor exercitii de relaxare (training autogenic) recomandat de psiholog, dupa cateva saptamani relaxarea asta se generalizeaza, adica incep sa fiu relaxata din ce in ce mai mult in timpul zilei.
-expunere -trecerea prin anumite situatii care imi provoaca panica, practicarea tehnicilor de relaxare in situatiile astea - scopul este sa ramanem in situatia respectiva pana cand anxietatea scade
-rugaciunea - am incredere ca Dumnezeu o sa ma ajute
Gina1325
Mesaje: 11
Membru din: Mar Ian 15, 2019 5:34 pm

Re: anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de Gina1325 »

Buna seara,fetelor !!! M-am mai calmat citind mesajele voastre de incurajare si ma gandesc ca odata si odata o sa scap si eu de anxietatea asta nedorita cu toate simptomele ei fizice neplacute.Mai am unele zile grele,in care plang si imi spun ca la mine nu functioneaza sau ca de ce altii reusesc si eu nu,insa le consider recaderi,si stiu ca fac parte din procesul de recuperare.Incerc pe cat posibil sa decatastrofez gandurile irationale si sa constientizez de unde provine totul.Va multumesc mult de incurajari si abia astept sa va scriu ca am reusit si eu !!
Dutu catalina
Mesaje: 9
Membru din: Lun Ian 07, 2019 2:20 pm

Re: anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de Dutu catalina »

Buna sera tuturor ! La fel ca si voi sufăr si eu de anxietate. Am terminat prima lună de abonament iar de acum încolo am decis să continui ședințele cu psihoterapeutul meu . Sunt in aceasta stare de 4 luni ,din această cauză am înghețat si ultimul an de liceu ,lucru care ma doborât mai tare .Am trecut prin niste chinuri groaznice, prin niste frici care până acum nu stiam ca pot exista .La momentul de față sunt cat de cat bine ,am inteles cum we manifesta anxietatea si am speranța că o sa ma fac i tr o zi bine . Faptul care ma îngrijorează acum este ca ma simpt fără bucurie ,nu reusesc sa ma simpt ca inainte ,cate o dată cred ca am depresie . Ma mai incred si in bunul Dumnezeu care cred ca o sa ma ajute . Sa auzim de bine ,numai bine va doresc .
Andra2007
Mesaje: 41
Membru din: Joi Noi 29, 2018 4:51 pm

Re: anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de Andra2007 »

Bună Catalina!Îmi pare rau ca ai renuntat la scoala din cauza "afurisitei " de anxietate!Eu sunt in a doua luna. Pana acum vreo saptamana eram jos de tot din punct de vedere moral!Parca nu reuseam deloc sa ma mai ridic de jos.Eram sigura ca nu voi reusi sa urmez pasii terapiei si ca voi face depresie si ca terapia nu functioneaza deloc.Dupa sedinta cu psihologul am reusit sa incep sa vad iarasi luminita de la capatul tunelului si incerc sa merg mai departe.Trag de mine uneori sa fac sport,macar 30 min.,alteori o ora,citesc pastilutele,abc-urile.Si eu am avut parte de tot felul de simptome,dintre cele mai chinuitoare,acum parca s-au mai diminuat.In drumul nostru spre vindecare,din pacate,e posibil sa mai avem si zile in care né simtim obositi si lipsiti de speranta in fata acestor ganduri irationale,pe care trebuie sa le dezbatem si sa le inlocuim cu ganduri si credinte rationale.Asta nu inseamna ca suntem in depresie!Bine,spun asta acum!Saptamana trecuta eram convinsa ca sunt in depresie si ca fara medicamente nu voi reusi! :D .Iti urez succes tie si tuturor celor care au pornit pe drumul asta!Si celor care se confrunta cu anxietate,atacuri de panica si inca nu ai inceput sa faca terapie le recomand s-o faca cat mai repede!Mie imi pare rau ca am asteptat un an,am suferit si am sperat ca va trece.Poate daca incepeam mai repede imi era mai usor!Oricum niciodata nu e prea tarziu!Bafta tuturor!
Dutu catalina
Mesaje: 9
Membru din: Lun Ian 07, 2019 2:20 pm

Re: anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de Dutu catalina »

Si la mine sau diminuat aproape toate simptomele ,dar tot am senzatia ca u voi reuși să mă bucur că înainte de viata ,am senzatia ca de aici încolo voi trai asa ,fără bucurii . Am si planuri de viitor ,daca o sa mi revin ,o sa incerc sa mi termin scoala si sa mi iau bacul .sper sa fie bine la mine si la toată lumea ...numai bine !!!
Andra2007
Mesaje: 41
Membru din: Joi Noi 29, 2018 4:51 pm

Re: anxietate si agorafobie 2019

Mesaj de Andra2007 »

Te cred. Am exact aceleasi temeri si deseori sunt f nervoasa ca nu pot face lucruri.Eu am o problema si cu iesitul din casa.Evit locurile aglomerate.Mergem inainte!
Scrie răspuns