Articole

Afla mai multe despre panica, anxietate, depresie si despre intreaga viata psihica

Îmi ofer un an mai bun!

Gabriel Dinu

Momentul trecerii dintre ani este unul încărcat emoțional pentru cei mai mulți dintre noi. Evaluăm anul care a trecut și privim cu o oarecare emoție către anul care urmează.

Cu siguranță și tu îți dorești ca anul următor să fie unul mai bun. Dar anul nu devine mai bun doar pentru că noi ne dorim asta. Devine unul mai bun atunci când adoptăm anumite comportamente benefice.

Chiar dacă Anul Nou a trecut de ceva timp, nu este prea târziu pentru a pune bazele unui an mai bun.

Iată trei obiceiuri pe care fiecare dintre noi le putem practica pentru a deveni mai echilibrați emoțional:

1. Fii prezent în prezent. Practicarea unor exercitii de mindfulness îți poate aduce beneficii semnificative. Alocă zilnic timp pentru a te concentra asupra prezentului, meditând sau focalizându-te pe respirație. Această abordare te ajută să reduci anxietatea și să îți îmbunătățești concentrarea.

2. În al doilea rând, ține un jurnal al gândurilor și emoțiilor tale. Identifică gândurile negative automate și, prin argumentare rațională, încearcă să le schimbi în alternative pozitive. Un jurnal poate fi un instrument puternic pentru autocunoaștere și gestionarea eficientă a stresului.

3.  În fine, stabilește obiective realiste și realizabile. Folosind principiile terapiei cognitiv comportamentale, împarte obiectivele mari în etape mai mici și abordează-le treptat. În felul acesta, vei experimenta succese mai frecvente, consolidând astfel stima de sine și echilibrul emoțional.

Prin adoptarea acestor obiceiuri vei face un pas concret către un echilibru emoțional mai bun. Conștientizarea prezentului, gestionarea gândurilor și stabilirea de obiective realiste îți vor oferi resursele necesare pentru a face față cu încredere provocărilor și bucuriilor vieții.

Dacă ești interesat de subiectul obiceiurilor benefice, te așteptăm la cabinetele noastre din București sau Cluj-Napoca sau pe www.gandestesanatos.ro, unde înregistrarea și primele 3 lecții sunt gratuite. Poți face o programare la unul din numerele de telefon pe care le găsești la sectiunea de Contact de pe site.

NOU! Accesează gratuit primele 3 ședințe-lecții ale platformei de psihoterapie și dezvoltare personală online descărcând aplicația GândeșteSănătos din AppStore și GooglePlay. Dacă dorești și interacțiune cu un psiholog te poți înregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psihoterapeut Sandra Voicu

0729.007.831

sandra.voicu@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro

Facebook

Bucură-te și tu de avantaje!

Inregistrează-te și ai 3 ședințe - lecții gratuite!
Inregistrarea durează 2 minute.