Articole

Afla mai multe despre panica, anxietate, depresie si despre intreaga viata psihica

Testimonial nr. 4

Gabriel Dinu

„Buna ziua,
Numele meu este Bogdan si m-am confruntat si eu cu stari de anxietate si atacuri de panica. Din fericire, am cam terminat cu ele si doresc sa vin si eu in ajutorul altor anxiosi, macar cu un mesaj de incurajare. Scriu acest mesaj pentru toti acei anxiosi care trec acum prin ce am trecut si eu, sau poate, din nefericire, experimenteaza stari mai grele decat cele pe care le-am avut eu. Si o fac pentru ca stiu ca este foarte posibil ca la inceputul anxietatii sa apara frustrarile, senzatia ca nu mai exista nici o sansa, ca nu se poate scapa, sub nici o forma, de anxietate.
Realitatea este ca se poate, dar este nevoie de multa, multa rabdare si, poate si mai multa vointa. Si, binenteles un ajutor potrivit.
Eu am inceput sa am aceste stari in vara anului trecut, prin luna august. Simptome clasice, as spune: tremur, palpitatii, frica de a nu-mi pierde controlul, frica de a nu innebuni, frica de moarte, frica de boala, stari de ameteala. Ambulante, mers la urgenta, tot tacamul :). Evident, nu am mai putut conduce, nu am mai putut iesi neinsotit din casa, imi era frica sa fac orice activitate care pana la acel moment era un lucru banal pentru mine. Dupa un set complet de analize in urma carora am inteles ca nu am probleme fizice de sanatate, m-am decis sa merg de urgenta la psiholog. Nu am asteptat nici o secunda, si nu sfatuiesc pe nimeni sa astepte cu luarea unei astfel de decizii.
Eu consider ca este destul de important sa apelezi la un ajutor de specialitate, chiar daca exista si persoane care au invins anxietatea singure. Am ajuns la echipa de la gandestesanatos.ro printr-o coincidenta, la vremea aceea petrecandu-mi destul de mult timp cautat pe internet despre cum sa fac sa scap de anxietate. Mi s-a parut un site bine structurat, mai ales ca aveau si sedintele online, iar eu simteam la acel moment nevoia de a citi toata ziua despre problema mea. M-au programat imediat, si am inceput terapia foarte repede. La inceput am avut si doua sedinte pe saptamana, si mi-au fost de un real ajutor.
Am avut norocul sa fiu programat la un psiholog cu care am putut comunica foarte usor – Andreea Neacsu. M-a ajutat sa inteleg tot ceea ce se intampla cu corpul, dar mai ales cu mintea mea, am invatat ca este nevoie de curaj si vointa pentru a-mi invinge fricile, si asa am trecut peste cea mai grea incercare de pana acum. Cu pasi marunti, dar siguri. Nu o sa mint, uneori mai am stari de anxietate, cand si cand, dar oricum este cu totul si cu totul altceva. Ca intensitate, as spune ca sunt la 10-20% fata de cum erau cand am venit la cabinet. Stiu sa le gestionez mult mai bine, nu ma mai afecteaza aproape deloc si, in plus, apar destul de rar. Sunt optimist acum, mi-am reluat toate activitatile, si stiu ca in curand anxietatea mea va deveni doar o amintire.
Multumesc echipei gandestesanatos.ro si, in special, multumesc psihologului meu, Andreea Neacsu, pentru ajutorul real pe care mi l-a acordat si pentru atentia oferita.”

Facebook

Bucură-te și tu de avantaje!

Inregistrează-te și ai 3 ședințe - lecții gratuite!
Inregistrarea durează 2 minute.